Stop met solliciteren!

Ter verzwakking van de werklozenpool binnen Onze Maatschappij zijn wij thans op zoek naar een kandidaat voor de functie van:

Werkzoekende (M/V)

 

In de functie van werkzoekende, houd je je als mens vol mogelijkheden bezig met het zoeken naar een functie die aansluit bij je persoonlijke profiel. Je vergroot je mogelijkheden door het gewenste functieprofiel zo optimaal mogelijk aan te laten sluiten bij je talenten, dromen, passie en ambitie. Door persoonlijke ontwikkelingen weet je goed wie je bent, wat je wilt en wat je te bieden hebt. Je zoekt functies die aansluiten op jouw profiel en niet andersom. Omdat je liever gevonden wilt worden dan zelf te vinden, ben je een sociaal vaardig en creatief netwerker. Je schroomt niet om je in open en gesloten netwerkclubs te profileren als een deskundig, ambitieus en werkzoekend mens. In de tijd die je rest, vergroot je je mogelijkheden door via de sociale media de wereld te laten weten wie, wat en hoe je bent en wat je zoekt. Je hebt als mindset dat dingen anders moeten als het niet gaat zoals het ging. Je kent de wet van Sinterklaas: ‘Als ik niet precies vraag wat ik wil, dan krijg ik iets anders.’

De kandidaten voor deze functie beschikken over:

• een al dan niet afgeronde LBO, MBO, HBO, universitaire of andere opleiding.
• goede communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift.
• uitmuntende sociale vaardigheden.
• specialisatie op het gebied van toegang tot open en gesloten netwerkclubs.
• het besef dat vier van de vijf vacatures binnen een netwerk worden ingevuld.
• kennis over de Wet van Sinterklaas.
• het vermogen om binnen één minuut duidelijk te vertellen wie hij of zij is, wat hij/zij kan en wat hij/zij zoekt.
• het vermogen om ondernemend zonder ondernemer te zijn.
• de verantwoordelijkheid om het eigen welzijn te behartigen zonder daarmee het welzijn van anderen te beschadigen.
• een reflecterend vermogen om het eigen gedrag en handelingen te verbeteren, daar waar nodig.
• het vermogen om zowel zelfstandig te werken als in teamverband.
• meer bekendheid te genieten bij anderen dan hij of zij zelf andere mensen kent.
• specialisatie op het gebied van vacaturedatabases.
• specialisatie en effectiviteit op het gebied van sociale netwerken en -media.
• de zelfverzekerdheid om, ondanks de oncomfortabele positie, een dusdanige indruk achter te laten na een sollicitatie(gesprek).

Aanbod

Voldoe je aan één of meer van deze functie-eisen, dan stellen wij als De Maatschappij, dat je beschikt over het vermogen je op een positieve manier te onderscheiden van de meerderheid. Dit kunnen wij honoreren met een bovengemiddelde kans op een functie die bij je past. Na het aanvaarden van een functie kan worden uitgezien naar een salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, die overeenkomstig de functie en het welzijn van de kandidaat zijn. Deze beloning is echter ondergeschikt aan het algemene geluksgevoel omdat wij als De Maatschappij het welbevinden en geluk van de kandidaat van groter belang achten dan de financiële beloning. Geschikte kandidaten zijn deze zelfde mening toegedaan.

Arbeidsvoorwaarden kunnen tegen elkaar worden uitgeruild. Zo kan bijvoorbeeld meer tijd voor zaken die er echt toe doen, zoals gezin, relatie en gezondheid, worden geruild tegen salaris.

Solliciteren

Belangstellenden op deze functie wordt aangeraden niet langer te solliciteren, maar een passende baan te vinden door te handelen conform de functie-eisen.

Overige informatie (van de auteur).

Ik denk dat er weinig functies zijn met functie-eisen die zo zwaar zijn als die van werkzoekende. Toch zijn er geen opleidingen of vakbonden voor. Natuurlijk solliciteer je serieus door dat te doen wat iedere andere serieuze sollicitant doet. Je bent misschien wel heel goed in solliciteren, en hebt wel honderd brieven geschreven. Maar als je een baan wilt vinden is het, gezien de eerder genoemde functie-eisen, bevorderlijk om je te onderscheiden. Wil je individueel geholpen worden, neem dan contact met me op. Wil je in groepsverband verder geholpen worden om aan de functie-eisen te voldoen, hou dan deze website in de gaten of volg op Twitter @getajobcafe. Binnenkort organiseren we als @ijsselcoaches weer een avond in Zwolle waar we je, zonder winstoogmerk, in groepen van maximaal drie personen coachen naar de eerste stap. Want iedere verandering begint met die eerste stap.

Banner-Stop met solliciteren