Re: Mijn werk is niet leuk meer.

Niet iedereen krijgt direct een beeld bij het begrip “coachen”. Om het iets concreter te maken is het misschien aardig om een reactie op een email hier te plaatsen van iemand die niet erg gelukkig meer wordt van het werk. De vraag mag je zelf bedenken, dit was mijn reactie.

Dag X,

Wat ik uit je verhaal opmaak is dat er iets in je gloeit dat meer lijkt te willen vlammen. Zie ik dat goed? Om dat te voelen zou je jezelf af kunnen vragen wat het voor je zou betekenen om mensen te helpen en welk gevoel het je geeft. Als je morgen wakker wordt en alles is zoals je zou wensen, hoe ziet dat er dan uit? Hoe voel je je dan?

In veel gevallen denken mensen zich in hun eentje vaak suf over hoe vaag en onbereikbaar dat lijkt omdat het geheel niet te overzien is. Ik zou je helpen om een doel te definieren zonder ├╝berhaupt over de route na te denken. Als je doel helder genoeg is gaan we kijken hoe je dat bereikt hebt.

Stel dat ik iets voor je zou kunnen betekenen, dan zou ik je adviseren om het er met je werkgever over te hebben om de kosten van een coachingstraject vergoed te krijgen. Dat is voor een werkgever meestal een stuk goedkoper dan een medewerker die ziek wordt omdat ze iedere dag werk doet waarvoor ze niet meer intrinsiek gemotiveerd is. Als je niet werkt vanuit passie of intrinsieke motivatie, welke energie ge-/verbruik je dan?

Als je denkt dat ik iets voor je kan betekenen dan kunnen we vrijblijvend een zogenaamd klikgesprek voeren en daarna kun je beslissen of je er verder mee wilt.

Groet,

Mario

Is dit iets dat meer tot de verbeelding spreekt?